Afin
Factorul curativ: frunzele
Afectiuni pentru care se
recomanda: diaree; diabet; infectii urinare; uremie; guta, reumatism;
diaree; enterocolite de fermentatie, de putrefactie; oxiuraza; diabet;
infectii urinare.
Sucul este
extrem de folositor in infectiile intestinale, enterite, colite, diaree,
putrefactii intestinale. Are proprietatea de a cobori nivelul zaharului
din sange, fiind un adevarat elixir pentru diabetici. Regleaza
scaunele, face sa inceteze fermentatiile intestinale, ajuta la
eliminarea gazelor, amelioreaza inflamatiile hemoroidale si restabileste
pofta de mancare. Imbunatateste vederea, mai ales cea nocturna.
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Afin (lat. Vaccinium Myrtillus), denumiri alternative: afene, afin de munte, asine, coacaza, pomusoare.
Scurta
descriere: Arbust inalt de 10-50 de cm, foarte ramificat, cu tulpina
verde avand muchii evidente, frunze ovale, cu varf ascutit si marginea
marunt dintata, flori solitare, cu corola roz, globuloasa.
Calitati curative si actiune farmaceutica: Taninuri, derivati flavonici, arbutozid, anticataral.
Hipoglicemiant activ; diuretic si dezinfectant al tubului urinar; antidiareic; antihemoragic; anticataral.
Sucul
este unul dintre cele mai puternice sucuri de fructe, avand o mare
eficienta terapeutica, chiar si in doze mai mici. Sucul de afine
prezinta o culoare inchisa, un gust acrisor-astringent si, atentie,
pateaza foarte repede. Se remarca prin calitatile sale cicatrizante si
anti-hemoragice, continand si substante care impiedica inmultirea
bacteriilor.
Recomandari:
- suc din fructe impotriva infectiilor cauzate de bacterii; bun cicatrizant.
O
cura de 2-4 saptamani are efecte spectaculoase in bolile circulatorii,
in varice si arterita mai ales. Cu ajutorul acestui suc, se trateaza
foarte eficient diabetul, dar si complicatiile sale, mai ales cele
vasculare.
- vin din fructe in ateroscleroza, constipatie, fermentatie intestinala, insuficienta biliara, diabet, diaree.
Proprietati: antidiareic, antiseptic, bactericid, dizolvant al acidului uric.
Se
obtine prin zdrobirea boabelor, urmata de filtrare prin tifon sau
strecuratoare de plastic. Sucul se consuma foarte proaspat Se iau 3-4
linguri de suc, amestecat cu putina apa, inainte de mese.
Vin
-
500 g afine, 1 l vin rosu. Se varsa afinele intr-un vas, se adauga doua
pahare cu apa si se fierb incet 15 minute. Se adauga vinul rosu si se
prelungeste fierberea inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se
filtreaza. Varianta
Se zdrobesc
500 g afine, se adauga 1 l vin alb, o lingurita scortisoara pudra, o
lingurita de cuisoare si 100 g miere. Se lasa la macerat 8 zile, se
filtreaza si se pune in sticle.
- cate 25 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.
Precautii, contraindicatii si alte comentarii
Nu exista.
Trimiteți un comentariu